Prezentare

Daca este sa ne situam intr-o ierarhie a valorilor institutionale din invatamantul preuniversitar clujan, Scoala „Ion Agarbiceanu” a ocupat cu siguranta si ocupa un loc important,  bucurandu-se de prestigiu si notorietate in spatiul plin de noblete al oamenilor scolii, de mandria si recunostinta celor care au absolvit aici, de aprecierea si respectul societatii civile

        Şcoala Gimnazială ” Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca a fost inițial o școală de cartier mică, cu un singur corp de cladire, iar în prezent o scoală modernă, impunatoare. A crescut cu timpul în toate componentele, îndeosebi în cele valorice. Este o școală cu clasele O- VIII performantă, dorită de populatia școlară, cu un colectiv didactic a cărui principală calitate este dorința de perfectionare, materializata prin munca asiduă, daruită idealurilor de performanță. Este o școală în care elevii știu ce vor de la viitor și se pregătesc pentru a fi competitive, cu părinti dornici să contribuie la dezvoltarea școlii în care învată copiii.

        Este o școală pentru viață, în care se face training și formare pentru insertie sociala, o școală prietenoasă care crează forme atractive de petrecere a timpului liber, o școală a intersecției comunitare în care elevi, părinți, reprezentanți ai autorității locale, agenți economici, instituții de cultură formeză echipe de lucru pe proiecte concrete, o școală a serviciilor esențiale către comunitate: consiliere privind cariera, reconversie profesională, mediere ocupațională.