Prezentare

Dacă este să ne situăm într-o ierarhie a valorilor instituționale din învățământul preuniversitar clujan, Școala „Ion Agarbiceanu” a ocupat și ocupă un loc important,  bucurându-se de prestigiu și notorietate, de mândria și recunoștința celor care au absolvit aici, de aprecierea și respectul societății civile

 

        Şcoala Gimnazială ” Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca a fost inițial o școală de cartier mică, cu un singur corp de cladire, iar în prezent este o școală modernă, impunătoare. A crescut cu timpul în toate componentele, îndeosebi în cele valorice. Este o școală cu clasele 0-VIII, performantă, dorită de populatia școlară, cu un colectiv didactic a cărui principală preocupare este dorința de perfectionare, materializată prin munca asiduă, daruită idealurilor de performanță. Este o școală în care elevii știu ce vor de la viitor și se pregătesc pentru a fi competitivi, cu părinți dornici să contribuie la dezvoltarea școlii în care învată copiii.

        Este o școală pentru viață, în care se face training și formare pentru inserție socială, o școală prietenoasă care crează forme atractive de petrecere a timpului liber, o școală a intersecției comunitare în care elevi, părinți, reprezentanți ai autorității locale, agenți economici, instituții de cultură,  formeză echipe de lucru pe proiecte concrete care sunt centrate în special pe elevi.